Her kan du få en oversigt om klubben uanset hvis du vil træne eller prøve eller du bare besøger vores hjemmeside.

Hvem er vi og hvor ligger vi ?

RC Odense er rugby afdeling til Holluf Pile og Tornbjerg Idrætsforening (HPTI) som har 5 andre afdelinger.

Rugby afdeling var faktiskt den først afdeling den gang HPTI var stiftet i 1980, og har siden vundet flere mesterskab og skafet flere talenter til landsholdet.

Vores bane og klubhus ligger ved Holluf Pile skolen, 2 km fra Bilka på retning mod Ørbæk.

1980 : En ny rugbyklub er stiftet

Gammel logo

Den 27. juni 1980 blev Holluf Pile IF stiftet med rugby som den eneste aktivitet på programmet. I starten foregik al træning og kampe på rugbybanen i Hjallese (Odense Rugby Club), da boldbaner og hal i forbindelse med Holluf Pile Skole først blev anlagt senere end skolen.

Senere fik foreningen flere aktiviteter, og af taktiske årsager blev foreningens navn ændret til Holluf Pile Tornbjerg IF eller HPTI.

I januar måned 1989 flyttede foreningen ind i det nye klubhus, og i 1992 blev tre nye tennisbaner taget brug.

I rugbyafdelingen har vi ønsket at komme på Danmarkskortet, hvorfor vi i dag kalder os RC Odense (hpti Rugby Odense).

De alle første holde :

Først senior hold
Senior holde
Detallerfoerste hold tilbag.jpg
Ungdoms holde

1983-1997 : Ungdomsholdene tilfører mesterskaber

Ungdomsholdene har tilført rugbyafdelingen mange mesterskaber, herunder danmarksmestre, vinder af landsturneringen samt det jysk/fynske mesterskab.

Minipuslingene hjemførte det første danmarksmesterskab i 1982.

Det kan nævnes at vi stillede hold i minipuslinge, puslinge, drenge og junior ved de jysk/fynske mesterskaber i 1989, at både minipuslinge og puslinge blev danmarksmestre dette år, at danmarksmesterskaberne på holdt i Holluf Pile i 1990, hvor puslingene igen blev danmarksmestre, medens minipuslinge og drenge fik sølv.

Vii har holdt en række ungdomsturneringer, Bicup senest i 1988, Coca Cola Cup 1989, som senere blev afløst af Pondus Cup. Pondus Cup blev afviklet sidst i år 2000.

Senest i 1997 har vi fået medaljer i hus, hvor både drengeholdet og juniorholdet blev danmarksmestre.

Desværre sidste på 90'erne har vi ikke havde flere ungdoms spillere i afdelingen.

2000-2008 : Senior holdene får guld og bronze

Senior 7s, DM Guld i 2000
I begyndelsen havde vi udelukkende ungdomshold, og det første seniorhold deltog i danmarksturneringen 1983/1984, men på grund af en for smal trup trak vi holdet efter kun én sæson.

I april måned 1990 tilmeldte vi på ny et seniorhold til danmarksturneringen. I en årrække blev der endvidere spillet om det jysk/fynske mesterskab.

Danmarksmesterskabet for herrer, Sevens, blev vundet af Holluf Pile i år 2000.

Det blev ti l et enkelt år i Superligaen, år 2006, ellers spillede herrer senior i 1. division, vest i årene 2000-2009.

Kvinde holdet, bronze i 2004

Den 14. februar 2004 deltog kvindeholdet ved danmarksmesterskabet i indendørs rugby, hvor det fik bronze.

I samme år deltog kvindeholdet så for første gang i danmarksturneringen, og har siden spillet i danmarksturneringen.

For at styrke kvindesiden har et landshold, Sevens, deltaget ved en kvindeturnering for landshold for Dansk Rugby Union, dog godt nok i den nederste række, men klarede sig over al forventning.

Efterhånden har vi desværre ikke havde flere kvinde holde i klubben indtil 2012.

Siden  2008

Siden 2008, har klubben arbajdet for at få ungdom og kvinde holde på banen igen, et strærker senior holde og en klubsorganisation som kunne klar de næste år.

I 2008 fik vi vores ny logo.

Vi havde flere prøve for at starte et ungdoms holde i samarbajde med flere klubber fra fyn og Midt-Jylland.

Siden 2012 har vi

Vi har holdt flere skoleturnering i samarbajde med Dansk Skoleidræt-Fyn siden 2009 med stor succes.

I 2012 har vi started et kvinde holde.

Siden 2010 har vi danet et følles holde med Lindø og fik den 4. plads i Superligaen.

Vinderliste

1983 DM guld Minipuslinge